21 Nisan 2019 Pazar

Anime olur biz anime izleriz Code: Realize Anime


Fantastik herhangi bir şeyden hoşlanıp da anime sevmeyen yoktur.
Kah romantik kah savaş temalı animelerde bu hafta çoktandır beklettiğim bir animeyi izledim.
Code: Realize Aynı zamanda ps4 oyunu da olan animemizin en güzel özelliği konuyu uzatmaması yormaması. 12 bölümden oluşan seri kendini sevdirmeyi başardı.
He elbette bir de giysiler var. Hastası olduğumuz gothik modern giysiler keşke waikikide satılsa da biz de alıp giysek dediğimiz tarz giysiler günümüzün de hikayenin geçtiği 1900lerin de çok çok ötesinde şıklar
Elimizde neler var:
Bir adet kendi evinde uyanıp geçmişini tam hatırlamayan bir kızımız var
Cardia Beckford
isimli bu karakter göğsünde babasının yerleştirdiği taşlarla uyanır ve hikaye başlar.

Arsene Lupin
Hikayenin esas oğlanı bildiğiniz hırsızlar kralı Arsen Lüpen zaten hikayenin geri kalan karakterleri de tanınmış kişiler

Impey Barbicane
Karakter adı değişmiş olmakla birlikte Jules Verne olduğu anime içinde birkaç kez belirtilen dahi mekanikçimiz. Tulumunun tek kolunu giymeden havalı bir tarz yakalamış olan zamanın ötesindeki dahi. 

Viktor Frankestein
Kraliçe Viktorya için İngiltere sarayında baş simyacı olarak çalışırken işi bırakan ve kanun kaçağı ilan edilen anime karakterimiz. Öyle bildiğimiz hikayedeki gibi canavar imal edeninden değil normal bilim adamı.
Saint-Germain
San Jermen kontu olarak Yakut Kırmızı kitap serisinde de zamanı kontrol etme isteğiyle ortaya çıkan tarihi karakter burada da mistik güçleriyle ve konağını ekibimize açmasıyla biliniyor.

Abraham Val Helsing
Komik değil mi ama en komiği bu değil. İyi nişan alması ve kraliçenin ordusunda yer alıp vampirleri öldürmesiyle bilinen karakter tarihteki haliyle animede

Herlock Sholmes
İsimdeki ironiyi fark etmişsinizdir. Herhalde en çok bu isme güldüm. Manipülatif dedektifimiz hayli İngilizvari olan animede kendini oynuyor diyelim.
Delacroix II
Bildiğimiz Dracula 2, eh Van Helsing olur da Dracula olmaz mı?
Nemo
Van Helsing'in olduğu yerde Dracula varsa Jules Verne'in olduğu yerde de Kaptan Nemo olur değil mi? Kendi gerçek hikayesinden ve Hayali Coğrafya Atlası romanındaki halinden farklı olarak Nemo ve Natilus burada kötü taraftalar

Hikayedeki diğer yan karakterler ve kötü karakterler için diziyi izlemenizi tavsiye ediyorum 12 bölüm 20şer dakikadan pek vaktinizi almaz. Bittiği zaman da tadı damağınızda kalan anime için bana teşekkür edersiniz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder