11 Ekim 2018 Perşembe

Eragon'un yeni kitabı çıkıyo a dostlar!



Eragon serisi 15 yaşında asosyal bir çocuk olan Cristopher Paolini'nin odasına kapanıp yazdığı bir hikayeyken tüm dünyada sevilen bir roman serisine dönüştü. Paolini artık asosyal bir çocuk olmaktan çok uzak (şikayetçi olduğunu da hiç sanmıyorum bu kadar sadık hayranları varken) ve bizler için Eragon, Eldest, Brisingr ve Miras dörtlemesi biterken verdiği sözü tutup Alagaesia ile ilgili yeni hikayeler yazıyor.
İşte Alagesia masallarının ilk kitabı Bir Alagesia Masalı (ya da Alagesia'dan Masallar) : Çatal, Cadı ve Solucan 
tabi bu benim birebir çevirim eminiz Altın Kitaplar çok daha şık bir çeviri ismi bulacaktır. 
Resmi kitap tanıtımı ise şöyyyle:

Bir gezgin ve lanetli bir çocuk. Büyü ve büyü. Ve ejderhalar, elbette. Alagaësia dünyasına tekrar hoşgeldiniz.
Eragon, yeni nesil Dragon Rider'ları yetiştirmek için mükemmel bir ev arayışında Alagaësia'dan ayrıldığından beri bir yıl geçti. Artık sonsuz bir görevle mücadele ediyor: geniş bir ejderhaneyi inşa etmek, tedarikçilerle boğuşmak, ejderha yumurtalarını korumak ve savaşan Urgals ve kibirli elflerle uğraşıyor. Sonra, Eldunarí'den gelen bir vizyon, beklenmedik ziyaretçiler ve heyecan verici bir Urgal efsanesi, çok ihtiyaç duyulan bir dikkat dağıtıcı ve yeni bir bakış açısı sunuyor.
Bu yeni kitap, Eragon'un kendi gelişmekte olan macerasından sahnelerle serpiştirilmiş Alagaësia'da üç orijinal hikayeye sahiptir. Dahil olan, unutulmaz cadı ve falcı Angela antolojisinin anılarından bir alıntıdır… karaktere ilham veren Angela Paolini tarafından kaleme alınmıştır.

Bizim görüp okuduğumuz şey 15lik ergen Eragon'un acı dolu dört kitaplık macerasından sonra koca bir adama dönüşüp, kendinden daha başbelası çocuklar için eğitmenlik yaptığı ve tüm ejderha süvarilerinin yükünü omzunda taşıdığı için ejderha evi inşaasından yumurta korumaya, Urgal savaşlarından Eldunari Elflerinin kıllıklarıyla uğraşmaya kadar bin bir güçlükle (ve angaryayla) uğraşmak zorunda kalıyor. 


Bizim çevircağızımızı beğenmeğenler için arka kapak da şöyle diyor:


Kitap amazon.com'da 17 dolardan satılmakta



Elbette biz mağarasında ejderha yumurtası bulmuş gibi sevinen insanlar her türlü envanterini almaya meyilliyiz. Bu ayraçlar da bonus olsun ;)

1 yorum: