13 Aralık 2016 Salı

Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar Film

Bizden bir fantastik canavarlar geçti bizden içeri...
Öncelikle söyleyeyim spoilin dibini içeriyor yazı
ikincilikle söyleyeceğim şey (biliyorum Türkçe'de tam olarak böyle bir kelime yok ama dünyada fantastik canavarlar da yok değil mi? Neyse konu dağılmasın) filmin bu kadar iyi olacağını hiç ama hiç beklemiyordum.
öyle ağzını eğip yok fantastik film kötüdür yok harry potter filmleri dandiktir diyenlere yapımcıların ve Rowling'in kapak cevabıdır bu film. bildiğiniz gibi fantastik canavarlar nelerdir nerede bulunurlar 5 filmlik bir seri olarak tasarlandı ve JK Rowling büyü dünyasıyla anlatmak yapmak istediklerini bu filmde gösterdiğini söyledi. Ne mutlu bize.
 Konunun derinine gelecek olursak,
İngiltere'de Büyü dünyasına kök söktüren Albus Dumbledore'un eski kankası Gellert Grinderwald orayı burayı düdükleyip sırra kadem basar. İngiltere Seherbazları onu arayadursun Amerika'da büyücüler insanlardan kendilerini gizleyerek yaşamaya devam ederler. Mugglelara Büyü dışı demeyi tercih eden enteresan Amerikan büyücüleri kendi hallerinde yaşarken Mugglelara gaz patlaması diye yutturdukları aslında Karanlık Yaratıklar tarafından gerçekleştirilen saldırılarla başaçıkmak zorundadırlar.
Hogwarts'tan fantastik canavar sevgisi yüzünden atılmış ( Hagrid'i arattırmasın) Newt Scamander adlı büyücü Arizona'ya gitmek üzere Amerika'ya gelirken 1926 New York'unda burnu boktan Burnuk'u mücevherattan kurtulmayan zavallı Newt bir dizi tahilsizlik sonucu işe Muggle Jacob Kowalski yi Vandallık yapanlara karşı çıkıp Seherbazlıktan atılan Tina Goldstein'i ve onun kız kardeşi zihin okuyucu Queenie'yi karıştırır. 
Newt Scamander bavulundan kaçan yaratıkları bulup güvence altına almaya çalışıken New York'taki Obscurus ile baş etmek zorunda kalır.

Sonlarını süprizini bozmamak için yazmıyorum ama bilin ki film beklentinizin çok ötesine geçecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder